21. helmikuuta 2017

Tervetuloa Nyyttärikesteilemään


Tervetuloa nyyttärikesteilemään! Ystävänpäivänä (tai sen tienoilla) jos koskaan, on hyvä hetki kokoontua ystävien kesken viettämään iltaa. Ja mikä on vielä parempaa kuin ystävien kanssa hengailu? No tietenkin ystävien kanssa hengailu hyvää ruokaa syöden! Nyyttärithän ovat kaikille tuttua puuhaa, eli toivottavaa on, että jokainen teistä juhlavieraista toisi oman ihanan itsensä lisäksi jotakin syötävää tai juotavaa. Jotta homma saadaan pelaamaan, ilmoitathan saapumisestasi sekä tuomisistasi minulle etukäteen! Näin voidaan olla varmoja siitä, että jokainen ei tuo samanlaisia suolakeksejä.

LETTUCE CELEBRATE! 

KUTSU


Tämän viikon tehtävänä oli luoda ystävänpäiväkutsu, joka liittyisi jollain tavalla blogiimme. Kutsusta oli myös tarkoituksena eritellä sisältöön (substance) ja tyyliin (style) liittyviä asioita. Kyselin ryhmältämme Facebook-keskustelussa, olisiko heillä joitain ideoita vastaanottajaa ja tapahtuman teemaa koskien. Ehdotukseksi nousi nyyttärit, joka sopii meidän blogimme teemaan, eli ruokaan, kuin hillo munkkiin. Tämän pohjalta lähdin luomaan kutsua Evite-sivuston avulla.

STYLE
Ihan ensimmäiseksi halusin löytää sivustolta kutsun, jossa teemana toimisi ruoka. Koska olimme päättäneet järjestää nyyttärit, sopi FOOD + FRIENDS tekstillä varustettu kutsu paremmin kuin hyvin. Tämä isolla kirjoitettu teksti myös herättää vastaanottajien huomion nopeasti, sillä se on helposti havaittavissa heti kutsun avatessa. Päätin lisätä niin kutsuun kuin saatetekstiinkin hieman ruokaaiheisia sanaleikkejä. YOU MAKE MISO HAPPY, viittaa japanilaiseen misokeittoon sekä lauseeseen ' You make me so happy ' ja LETTUCE CELEBRATE leikkii englanninkielisellä sanalla lettuce (salaatti) sekä lauseella ' Let's celebrate '. Sen lisäksi, että yhdessä FOOD + FRIENDS –tekstin kanssa ne herättävät kiinnostuksen, ne myös tuovat hieman viihteellistä arvoa kutsulle. Nämä sanat voidaan liittää tyylin lingvistiseen eli kielelliseen moodiin. Sanoilla ja kielellä leikitään, jolloin saadaan aikaiseksi hauskoja ilmaisuja. 
Kutsun värit sekä erikokoiset tekstit voidaan taas liittää visuaaliseen moodiin. Nämä tukeutuvat kutsun vastaanottajan näköaistiin ja herättävät huomion sen kautta. 

SUBSTANCE

Kutsun sisältöön liittyen, nousevat esiin ainakin kaikki kutsusta löytyvä informatiivisuus; aika ja paikka, kuka kutsun on lähettänyt sekä tietenkin mitä kutsu koskee.  Näistä kaikki paitsi viimeisimpänä mainittu tulevat esille jo itse ”kutsukortissa”. Saatetekstissä käy sitten ilmi, että kyseessä on kutsu nyyttäreihin. Kutsussa selitetään lyhyesti myös nyyttäreiden perusidea, ettei se jää kenellekään vieraalle epäselväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti